• Protheses & ortheses
  • Compressie
  • Dirkje
  • Frank
  • Bewustwording

Bewustwording

Contact

Nieuwe Steen 30, 1625 HV Hoorn
Tel: 0229 24 33 33

Laatst gepost

Bewustwording

Klantingang/bewustwording

Met het dragen van een prothese of orthese is het net als met autorijden: als u uw rijbewijs haalt, weet u hoe een auto werkt. Maar écht rijden leert u pas in de praktijk. Leren leven met een hulpmiddel is een bijzonder proces. Het is een kwestie van bewust nadenken over dingen die u vroeger op de automatische piloot deed en vooral ook van veel oefenen. De energie die u hierin steekt, vertaalt zich echter dubbel en dwars terug in resultaat, zo is onze ervaring.

Bij Frank Jol willen wij u tijdens dit proces graag coachen en begeleiden met praktische tips en adviezen. Zodat u uw hulpmiddel straks helemaal onder controle krijgt en de prothese of orthese een vanzelfsprekend deel van uw leven wordt.

Sommige mensen komen bij ons met grote verwachtingen. Of deze ook worden waargemaakt ligt niet alleen in onze handen, u heeft daar zelf ook een essentieel aandeel in. Het begint met zelf echt willen; wij begeleiden u met al onze kennis en ervaring. En dan is er heel veel mogelijk.

Reële doelen stellen
Allereerst is het zaak dat we samen reële en haalbare doelen stellen. Een jongen vroeg ons ooit of hij met zijn prothese straks zou kunnen snowboarden. Maar hij had nooit eerder op zo’n ding gestaan. Reële doelen kunnen variëren van een rondje met de hond van 500 meter of een stukje fietsen tot het winnen van de 400 meter op de Paralympics of een berg beklimmen. Wees zo concreet mogelijk in wat u wilt, dan kunnen wij u zo concreet mogelijk aangeven of wij denken dat het haalbaar is.

Eerlijk blijven
In het hele proces van het leren omgaan met uw hulpmiddel is het essentieel om eerlijk naar ons en naar uzelf te blijven. Wilt u er écht voor vechten? Voelt u dat met iedere vezel in uw lijf? Maar ook is het belangrijk dat u zich bewust wordt van alles wat u doet. En hoe dat vervolgens voelt. Soms helpt het om daarvoor een soort dagboekje bij te houden; alle informatie kan voor ons relevant zijn. Zodat wij vooraf problemen kunnen tackelen en u op de juiste weg kunnen zetten.