• Protheses & ortheses
  • Compressie
  • Dirkje
  • Frank
  • Bewustwording

Contact

Nieuwe Steen 30, 1625 HV Hoorn
Tel: 0229 24 33 33

Laatst gepost

Niet van panty’s te onderscheiden

Van spataderen en oedeem kunt u tal van klachten en ongemakken ervaren. Met therapeutisch elastische kousen (in de volksmond steunkousen genoemd) zult u daar aanmerkelijk minder last van hebben. Ze zorgen ervoor dat de druk rondom uw been overal even groot is. Daardoor zetten uw aderen niet uit, zwelt uw been niet op en ontstaat een betere bloedsomloop. Om voor u de perfecte druk te bepalen, meten onze deskundige medewerkers uw been nauwkeurig op. In samenspraak met uw arts bepalen we welke type kous het beste bij u past.

Steunkousen zijn tegenwoordig trouwens al lang niet meer van die saaie, vleeskleurige dikke sokken. Ze zijn er ook in allerlei moderne materialen en trendy kleuren. Niet van gewone panty’s te onderscheiden dus.

Slag om de arm

Oedeem kunt u ook in een arm hebben, bijvoorbeeld als gevolg van een operatie of bestraling bij een oncologische ziekte. Wanneer u signalen heeft daarop wijzen, dan is het dragen van een armkous noodzakelijk; deze brengt de belemmerde vochtafvoer weer op gang. Ook hier bepalen wij de juiste druk en kijken wij wat voor u het beste type kous is.