• Protheses & ortheses
  • Compressie
  • Dirkje
  • Frank
  • Bewustwording

Contact

Nieuwe Steen 30, 1625 HV Hoorn
Tel: 0229 24 33 33

Laatst gepost

Budget

Onze mogelijkheden worden (helaas) deels ook bepaald door het beschikbare budget. Uw zorgverzekeraar zal u verzoeken een lijst in te vullen die inzicht moet geven in de mate waarop u in de toekomst wilt en kunt functioneren. Op basis van de antwoorden wordt u een classificatie toegekend, hieraan is een budget gekoppeld.

Mobiliteitsclassificatie conform de internationale ISO-standaard: K-levels

K0   K1   K2   K3   K4
Geen mogelijkheid om te lopen of veilige transfers te maken met of zonder assistentie. De prothese verbetert niet de mobiliteit of de kwaliteit van leven.   De mogelijkheid om een prothese te gebruiken voor transfers of voor lopen op vlakke ondergrond met gelijke snelheid. Typisch voor ongelimiteerde ‘binnenhuis wandelaar’.   De mogelijkheid om te lopen en zelfs stoepranden en treden te nemen en op ongelijke ondergrond te lopen. Typisch voor gelimiteerde ‘buitenwandelaar’.   De mogelijkheid om te lopen met variërende snelheid. Typisch voor een ‘buitenwandelaar’ die de meeste obstakels kan nemen. Activiteiten in het beroep, in de therapie of vrije tijd vragen meer van de prothese dan alleen simpel wandelen.   De mogelijkheid om te lopen met de prothese dat de basisvaardigheden van het lopen overtreft. Typisch voor een kind, actieve volwassenen of atleet.
De ‘hardware’
Wij kunnen voor u aan de slag als uw wond dicht en vochtvrij is. Hoe snel dat gaat, hangt voor een belangrijk deel af van uw gezondheid en conditie. Veel aandacht besteden wij aan het ontwikkelen van een goedzittende koker. Dat is het deel dat straks aan de stomp vastzit. Nadat wij deze nauwkeurig hebben opgemeten en een mal hebben gemaakt, vervaardigen we een testmodel. Hierop kunnen nog allerlei aanpassingen worden gedaan. Daarna maken wij het definitieve model en start uw trainingsprogramma.