Ossu Super Users Day – Power Knee

Geplaatst op: 6 maart 2024

Een kleine maand na de super users day voor Rheo knee gebruikers van Ossur was het de beurt aan Power Knee gebruikers. Saskia Remmerswaal werd uitgenodigd en wij (Romy en Ashley) mochten ook weer gezellig mee.

Niet 1 maar 2 Power Knee's

Saskia is sowieso in Nederland de eerste die op 2 power knees is gezet. Vanwege de co-morbiditeiten van Saskia hebben we ruim een jaar geleden besloten om haar op Power Knee’s te zetten. Tot nu toe een groot succes! 

Voorbeeld
Eenmaal aangekomen in Eindhoven bleek Saskia dan ook meer een voorbeeld voor de andere deelnemers aangezien zij al een jaar deze knieën gebruikt, waar de andere deelnemers er hooguit een paar maanden gebruik van maken. Toch heeft Saskia ook veel geleerd van de andere deelnemers die al verrekte handig waren met de knieën. 
 

Core Stability
De dag werd weer volledig geleid door Lisan Scheepers van Ossur en begon met een kennismaking, wat verwachten we van deze dag en daarna een workout waarbij voornamelijk de core stability werd aangezet. Deze is namelijk cruciaal om goed te kunnen lopen met 2 bovenbeen amputaties. Na een heerlijke lunch werden we rondgeleid door het bedrijf Ossur. In de middag was er ruimte voor de “bijzondere verrichtingen”, zoals traplopen en helling lopen. 
 

Blijven oefenen
Na deze dag kon Saskia weer goed aan de slag om de nieuw geleerde dingen in de praktijk te oefenen en wat gaat ze als een trein. Zie het filmpje van eind januari dat ze de trap op loopt! Keep up the good work!