Waar kunnen wij jou mee helpen?

Is bij jou een voet, been, hand of arm geamputeerd? Loop je moeilijk vanwege een spierziekte? Of heb je een andere fysieke uitdaging waar een prothese of orthese bij kan helpen? Wil je, ondanks je fysieke uitdaging, graag actief deelnemen aan de maatschappij en is je huidige voorziening niet toereikend voor dat wat jij graag uit het leven wilt halen?

Zoals lekker blijven bewegen, een teamsport beoefenen, met je (klein)kinderen een wandelen in het bos of een mooie reis kunnen maken? Deel je grote en kleine dromen met ons tijdens een oriëntatiegesprek, dan gaan we daarna samen op reis naar jouw ideale wereld!

Lees meer over orthopediefysiotherapieosteopathiecoaching, en training.

Wij ondersteunen jou op de weg naar meer fysieke mobiliteit

De allereerste vraag die wij aan jou stellen wanneer je bij ons bent voor een oriëntatiegesprek is: ‘Wat wil jij?’ Durf jij uit te spreken waar je van droomt? Wat je het allerliefst zou willen en aan welke eisen jouw (nieuwe) voorziening moet voldoen?

Wij motiveren jou om groots te dromen en jij stelt zelf, of met hulp van ons, je doelen. Naar aanleiding van het oriëntatiegesprek maken wij een plan van aanpak voor jouw traject bij ons. Hierin werken we uit welk hulpmiddel we voor jou gaan ontwikkelen en welke fysiotherapie, training en coaching jou kan helpen op weg naar je doelen en dromen. Naar meer fysieke mobiliteit.

Kenmerkend voor alle trajecten met Team Frank Jol, is dat we veel tijd nemen voor het passen, ervaren en beleven van een nieuwe voorziening. Alleen als jij 100% tevreden en blij bent, zijn wij dat ook.

Onze orthopedische diensten

Een orthopedische voorziening is bij ons een onderdeel van een holistisch en allesomvattend behandelplan. Op deze manier worden verwachtingen met elkaar afgestemd en zal de voorziening ten alle tijden beter functioneren.

Wanneer we na een eerste oriëntatiegesprek inzicht hebben in wat jouw dromen zijn, kunnen wij een behandelplan opstellen en een orthopedische voorziening verzorgen die jou gaat helpen om deze dromen na te jagen. Waarmee je kunt bewegen en sporten en waarmee je zonder beperking deel kunt nemen aan de maatschappij. Op basis van het gesprek kan er bijvoorbeeld gekozen worden om te starten met een diagnostische fase voor het goed in kaart brengen van de belasting en belastbaarheid.

Bij Team Frank Jol kunt je terecht voor orthopedische voorzieningen in de breedste zin van het woord:

– (sport)prothese: voor boven- en onderbeen
– orthese:  waaronder braces en spalken voor arm en been.
– TEK: Therapeutisch Elastische Kousen
– steunzolen
– zitvoorzieningen: Rolstoel, wheelers, handbikes en zitkuipen.

ADL voorziening
In de basis is een orthopedische voorziening voor gebruik in ADL (dagelijkse behoefte). In veel gevallen wordt deze dan ook vergoed door de zorgverzekeraar.

Sportvoorziening / Sportprothese
Wanneer er een specifiekere wens is voor het gebruik van de voorziening, zoals sporten met een prothese op recreatief of topsport niveau, dan ben je bij Team Frank Jol  ook op de juiste plek.

Mocht bij hoge uitzondering de mobiliteitsvraag of het daarbij gewenste product niet direct door ons geleverd kunnen worden, dan krijg je advies voor je vervolgtraject. Team Frank Jol beschikt over een uitgebreid netwerk van specialisten en leveranciers waar we je dan mee in contact kunnen brengen.

Fysiotherapie

Binnen de multidisciplinaire setting in Amsterdam zijn Femke Piek, Ashley Groothuizen, Romy van der Heijden en  Anne-Marie Hoeve de experts op het gebied van fysiotherapie en manuele therapie. Zij zijn er om jou als specialist van je eigen lichaam te ondersteunen onderweg naar jou doelen en dromen. In het verbeteren van je fysieke mobiliteit en het verleggen van grenzen, op zoek naar balans en vertrouwen in je lijf en werken aan verbeterde beweegpatronen.

Neem hier een uniek kijkje achter de schermen bij onze fysiotherapeuten. Leer meer over de visie en manier van trainen met Team Frank Jol.

 

Het traject met de fysiotherapeuten start nadat je bij ons bent aangemeld via een specialist in het ziekenhuis of bij een nieuwe prothese aanvraag. Vooral na een operatie zijn de eerste maanden training en begeleiding enorm belangrijk. Het leren gebruiken van een prothese kost enorm veel energie, doorzettingsvermogen en veerkracht. Onze fysiotherapeuten kunnen je hierin goed ondersteunen en bieden bijna dagelijks verschillende trainingsvormen aan. Alle specialisten bij Frank hebben continu afstemming met jou en met elkaar over de vorderingen die jij maakt. Zo halen we er samen het maximale uit!

Coaching

Wanneer je te maken hebt (gehad) met amputatie of verminderde mogelijkheden om je ledematen te gebruiken dan heeft dat een behoorlijke impact op jou als mens. Ons streven is niets minder dan mensen blij en energiek te laten zijn, het leven op een positieve manier te benaderen en eruit te halen wat erin zit en daar trots op te zijn. De coaching die we bieden gaat altijd uit van de hulpvraag die jij als klant aan ons stelt wanneer je bij ons komt. Wij supporten jou in het najagen van kleine en grote dromen of gaan samen met jou op zoek naar wat die droom inhoudt.

Training

Durf jij al voluit te bewegen of misschien zelfs sporten met je voorziening? Of is dit allemaal nog een ver van je bed show? Bij Team Frank Jol zijn wij ervan overtuigd dat iedereen met een pro- of orthese in staat is om te bewegen of te sporten. Beter nog, we zien het elke dag gebeuren bij ons op het sportcentrum. De basistrainingen die we op het Friendship Sports Centre verzorgen zijn gericht op het aansterken van je spieren, het verbeteren van je fysieke gestel en het verbeteren van je conditie.

Small group training
Onze small group trainingen zijn een geweldig vervolg en ook een mooie toevoeging op jou fysio traject bij ons op het Friendship Sports Center. In deze trainingen gaan we in kleine groepen samen trainen, samen leren, en vooral heel veel plezier maken. We doen circuit, kracht, en conditie training. Door deze afwisselende trainingen blijft het uitdagend. Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau meedoen.

Kosten small group training:
€ 35,- per mnd voor 1 x per week en € 45,- per mnd voor 2x per week.

Personal training

Met personal training kijken we samen naar jouw beweegbehoeftes en zoeken we jouw grenzen op. Met volle aandacht, en begeleiding 100% afgestemd op jou, maak je snel progressie. In de trainingen zitten kracht oefeningen, conditie sessies en behendigheid trainingen.

Kosten personal training: € 50,- per uur

Adaptive training
Daarnaast bieden we adaptive training aan bij Gym Zuyd in Zaandam, in groepen van maximaal 8 personen. De trainingen zijn gebaseerd op de crossfit methode, aangevuld met onderdelen uit de rehaboom. Je zult merken dat je de progressie in je trainingen meeneemt naar je dagelijks leven. Het levert je meer energie op, een beter humeur, slaappatroon en kan je ook goed helpen bij het voorkomen of verhelpen van lichamelijke en mentale klachten. Wanneer je bij ons gaat trainen, gaat Freek Jol met jou aan de slag om te werken aan een fitter en beter functionerend lijf.

Kosten Adaptive training: € 65,- per maand voor 3x per week

Osteopathie

Osteopathie omvat eigenlijk alle kleine en grotere bewegingen in het lichaam en de samenhang tussen de verschillende structuren. Een behandeling van een osteopaat gaat veel verder dan alleen het gebied waar de pijn zich voordoet. Het is een holistische behandelmethode waarbij gebruikt wordt gemaakt van manuele technieken. Wanneer je te horen hebt gekregen dat je moet leren leven met je bepaalde klachten omdat er geen voor de hand liggende oplossing te vinden is, kan osteopathie vaak toch verlichting bieden. Osteopathie stimuleert als het ware het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Osteopathie kan helpen bij hoodpijn/migraine, nek- en rugklachten, schouderpijn, bekkeninstabiliteit en gewrichtsklachten. Maar ook bij bijvoorbeeld slaapproblemen, (post traumatische) stress en spanningsklachten, maag/darmklachten, en pijn of bewegingsbeperkingen na operaties of ongelukken kan deze behandelmethode uitkomst bieden.

Onze osteopaat Ramon werkt volgens een osteopathisch behandelplan samen met jou toe naar een lichaam wat zoveel mogelijk in balans is en optimaal kan functioneren.