Waar kunnen wij jou mee helpen?

Is bij jou een voet, been, hand of arm geamputeerd? Loop je moeilijk vanwege een spierziekte? Of heb je een andere fysieke uitdaging waar een prothese of orthese bij kan helpen? Wil je, ondanks je fysieke uitdaging, graag actief deelnemen aan de maatschappij? Wil je bewegen, sporten of met je (klein)kinderen een wandeling in het bos of een mooie wandelreis kunnen maken? Is je huidige voorziening niet toereikend voor dat wat jij graag uit het leven wilt halen? Deel je grote en kleine dromen met ons tijdens een oriëntatiegesprek, dan gaan we daarna samen op reis naar jouw ideale wereld!

Wij ondersteunen jou op de weg naar meer fysieke mobiliteit

De allereerste vraag die wij aan jou stellen wanneer je bij ons bent voor een oriëntatiegesprek is: ‘Wat wil jij?’ Durf jij uit te spreken waar je van droomt? Wat je het allerliefst zou willen en aan welke eisen jouw (nieuwe) voorziening moet voldoen?

Wij motiveren jou om groots te dromen en jij stelt zelf, of met hulp van ons, je doelen. Naar aanleiding van het oriëntatiegesprek maken wij een plan van aanpak voor jouw traject bij ons. Hierin werken we uit welk hulpmiddel we voor jou gaan ontwikkelen en welke fysiotherapie, training en coaching jou kan helpen op weg naar je doelen en dromen. Naar meer fysieke mobiliteit.

Kenmerkend voor alle trajecten met Team Frank Jol, is dat we veel tijd nemen voor het passen, ervaren en beleven van een nieuwe voorziening. Alleen als jij 100% tevreden en blij bent, zijn wij dat ook.

Onze orthopedische diensten

Wanneer we weten wat jouw dromen zijn, kunnen wij een ADL of sport prothese, orthese of zitvoorziening maken die jouw gaat helpen om deze dromen na te jagen. Waarmee je kunt bewegen en sporten en waarmee je zonder beperking deel kunt nemen aan de maatschappij.

Daarnaast kun je bij ons terecht voor steunzolen en steunkousen.

Fysiotherapie

Binnen de multidisciplinaire setting in Amsterdam zijn Iris Schipper en Anne-Marie Hoeve de experts op het gebied van fysiotherapie en manuele therapie. Beide zijn er om jou als specialist van je eigen lichaam te ondersteunen onderweg naar jou doelen en dromen. In het verbeteren van je fysieke mobiliteit en het verleggen van grenzen, op zoek naar balans en vertrouwen in je lijf en werken aan verbeterde beweegpatronen.

Neem hier een uniek kijkje achter de schermen bij onze fysiotherapeuten Iris Schipper en Anne-Marie Hoeve. Leer meer over de visie en manier van trainen bij het multidisciplinair experience centrum voor fysieke mobiliteit Frank Jol.

 

Het traject met de fysiotherapeuten start nadat je bij ons bent aangemeld via een specialist in het ziekenhuis of bij een nieuwe prothese aanvraag. Vooral na een operatie zijn de eerste maanden training en begeleiding enorm belangrijk. Het leren gebruiken van een prothese kost enorm veel energie, doorzettingsvermogen en veerkracht. Onze fysiotherapeuten kunnen je hierin goed ondersteunen en bieden bijna dagelijks verschillende trainingsvormen aan. Alle specialisten bij Frank hebben continu afstemming met jou en met elkaar over de vorderingen die jij maakt. Zo halen we er samen het maximale uit!

Coaching

Wanneer je te maken hebt (gehad) met amputatie of verminderde mogelijkheden om je ledematen te gebruiken dan heeft dat een behoorlijke impact op jou als mens. Ons streven is niets minder dan mensen blij en energiek te laten zijn, het leven op een positieve manier te benaderen en eruit te halen wat erin zit en daar trots op te zijn. De coaching die we bieden gaat altijd uit van de hulpvraag die jij als klant aan ons stelt wanneer je bij ons komt. Wij supporten jou in het najagen van kleine en grote dromen of gaan samen met jou op zoek naar wat die droom inhoudt.

Paul Hoogers is onze leefstijl en mentale coach en ondersteunt jou bij al jouw vragen gerelateerd aan het leven met jouw fysieke uitdaging. Paul is een erkend BRAVO-plus leefstijlcoach. BRAVO staat voor beweging, roken, alcohol, voeding en ontspanning. Met deze methode begeleiden we vanuit een holistische mensvisie waarbij fysiek en mentaal welzijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De mentale coaching is gericht op jouw hulpvraag binnen de omgeving waar jij je in bevindt, het zogenaamde contextuele gedachtegoed.

Adaptive training

Durf jij al voluit te bewegen of misschien zelfs sporten met je voorziening? Of is dit allemaal nog een ver van je bed show? Bij Team Frank Jol zijn wij ervan overtuigd dat iedereen met een pro- of orthese in staat is om te bewegen of te sporten. Beter nog, we zien het elke dag gebeuren bij ons op het sportcentrum. De basistrainingen die we op het Friendship Sports Centre verzorgen zijn gericht op het aansterken van je spieren, het verbeteren van je fysieke gestel en het verbeteren van je conditie.

Daarnaast bieden we adaptive training aan bij Gym Zuyd in Zaandam. We maken daar twee keer per week gebruik van een hypermoderne crossfit hal. Je zult merken dat je de progressie in je trainingen meeneemt naar je dagelijks leven. Het levert je meer energie op, een beter humeur, slaappatroon en kan je ook goed helpen bij het voorkomen of verhelpen van lichamelijke en mentale klachten. Wanneer je bij ons gaat trainen, gaat Freek Jol met jou aan de slag om te werken aan een fitter en beter functionerend lijf.