Ossur Super Users Day

Geplaatst op: 22 december 2023

Vorige maand gingen Romy en Ashley een dag op pad met Stanley Winter. Ze waren namelijk uitgenodigd voor de super users day van Rheo knee gebruikers. Romy en Ahsley nemen je mee door de dag.

 

Een intensieve en leerzame dag

Samen zijn we naar Eindhoven gereden, waar het hoofdkantoor van Ossur zit. Onderweg kletsen we over van alles en vragen ons af hoe de dag eruit zal zien. Stanley heeft twee bovenbeen amputaties (officieel knie-ex, ofwel door de knie) en hiervoor gebruikt hij 2 keer een Rheo Knee (microproces gestuurde knie) van Ossur. 

Na het ontvangst en het voorstel rondje hebben we gezamenlijk de agenda voor de dag bepaald: warming up, workout, lunch, rondleiding en afsluiten met het gebruik van de knie in alledaagse situaties beter leren.  

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

Tijdens de warming up en workout werden de 4 bilaterale prothese gebruikers aan het werk gezet door Lisan Scheepers, waarbij ze veel oefeningen moesten doen die indirect bijdragen aan het verbeteren van het looppatroon en de stabiliteit in stand. Behoorlijk wat zweetdruppels verder, was het tijd voor de lunch en de rondleiding door het pand van Ossur. Erg leuk om een keer te zien hoe ze daar te werk gaan en waar alle voeten, knieën, liners, sleeves en andere accessoires vandaan komen.  

NIEUWE TRAININGSDOELEN

Iedereen was weer voorzien van energie voor het tweede deel waarbij ze zelf aan de bak mochten. Traplopen en helling lopen waren voor Stanley de voornaamste activiteiten waar hij vragen over had. Ondanks dat Stanley erg vooruit is gegaan in periode dat hij bij ons traint en nu zonder kruk door het leven gaat, zie je dat hij bij trap en helling lopen nog wel angst heeft om te vallen. Erg goed om hier dus op deze manier mee aan de slag te kunnen en heeft ons weer mooie trainingsdoelen gegeven.  

VOLDAAN NAAR HUIS 

Na 1.5 uur trainen op trap en helling lopen was het tijd om moe maar voldaan weer naar huis te gaan. Hoewel de dag was echt ingericht op de gebruiker bleek het ook zeer leerzaam voor Romy en mij. Een leerzame dag dus voor ons alle drie, zowel in het gebruik van de knieën als het verbeteren van onze trainingen.