Team Frank Jol met zes deelnemers naar CrossFit Lowlands Throwdown

Geplaatst op: 19 mei 2022

Amsterdam, donderdag 19 mei 2022 – Team Frank Jol wordt door zes deelnemers vertegenwoordigd op de CrossFit Lowlands Throwdown, hét CrossFit evenement in Europa. Voor Sophie Onland, Danny Wagenhuis en Freek Jol is dit een droom die uitkomt. Het evenement vindt plaats van 20 – 22 mei ’22 in de RAI in Amsterdam.

De zes teamleden trainen al maanden samen om zich voor te bereiden, ook al nemen ze straks deel in zes verschillende divisies. Voor het eerst zijn er ook twee adaptive divisies. Sophie en Danny zijn door het Re-abled programma van de Mentelity Foundation in aanraking gekomen met de adaptive trainingen bij Frank Jol en doen beide mee in de Adaptive Standing Inidividuals divisie.

Deelname aan dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door het adaptive training programma van Freek Jol, Frank jol bv, het Re-abled programma van de Mentelity Foundation en de eindeloze inzet en het enthousiasme van de deelnemers. 

Team Frank Jol

Op de foto van links naar rechts: Danny Wagenhuis, Sophie Anne Onland, Kim van Oosterhout, Melissa Kragting, Freek Jol en Frank Jol. Teamlid Barney Earl staat niet op de foto. Credits foto: Bart Jol.

Adaptive training bij Frank Jol

Freek Jol heeft zich de afgelopen 2,5 jaar bezig gehouden met het begeleiden en optrainen van Sophie en Danny. Op het sportterrein van het Friendship Sports Centre, waar Team Frank Jol gevestigd is, is hij al lange tijd bezig met het ontwikkelen van adaptive trainingen. Inmiddels is ook het begin van een eigen trainingsomgeving op het terrein zichtbaar: de box staat er!

Vrijuit sporten

Sophie: ‘Ik ben bij Freek begonnen met trainen toen ik net mijn nieuwe prothese kreeg via het Re-abled programma van de Mentelity Foundation en Frank Jol. Ik moest heel erg wennen aan mijn nieuwe been. Ten eerste was het veel lichter en daarnaast was ik helemaal niet gewend om zoveel te lopen. Tijdens het trainingsprogramma van Freek realiseerde ik me dat ik dingen aan het doen was die ik anders waarschijnlijk had overgeslagen omdat ik dacht dat ik ze niet zou kunnen.’

‘Bij Freek hoef ik niet na te denken over oefeningen en kan ik vrijuit sporten. Zonder dat ik aan hoef te geven dat ik iets niet kan, of dat er een oefening voor me moet worden aangepast. Je kunt je echt focussen op het sporten zelf. Ik weet daardoor veel beter wat ik kan en ben veel sterker geworden.’

Snelle en jonge omgeving

‘Ik was hiervoor eigenlijk helemaal niet gewend om andere mensen met een prothese om me heen te hebben. Het trainen samen met Danny (zie foto) was voor mij echt een openbaring. Ik wilde dit nooit… Voor mijn gevoel was het niet de snelle en jonge omgeving die ik in de reguliere sportschool wel dacht te vinden. Ik had echt in mijn hoofd dat het stoffig zou zijn. De omgeving bij Frank Jol en het concept wat zij daar neerzetten zijn allesbehalve dat!’

Re-abled

Het Re-abled programma is ontwikkeld door de Mentelity Foundation en orthopedisch instrumentmaker Frank Jol en helpt mensen met een lichamelijke uitdaging om het maximale uit zichzelf te halen. Een belangrijk onderdeel van het programma is sport & bewegen en adaptive training speelt hierin een belangrijke rol. De deelnemers worden sterker, fitter en leren hun lichaam gebalanceerd en op de juiste manier te gebruiken. 

Adaptive training tijdens het Prothese Festival op zondag 12 juni ’22

Op zondag 12 juni wordt de tweede editie van het Prothese Festival georganiseerd door Team Frank Jol, Team Para Atletiek en de Mentelity Foundation. Het is een festival speciaal voor beenprothesegebruikers. Bezoekers van het festival kunnen zich laten informeren over materialen en trainingsvormen waarbij voorbij de reguliere oplossingen gekeken wordt. Tijdens deze dag is er de gelegenheid om kennis te maken met adaptive trainingen van Team Frank Jol.

Neem voor meer informatie contact op met Freek Jol op +31622674889