De voordelen

Geplaatst op: 26 november 2020

In de bocht van de atletiekbaan op het Friendship Sports Centre is het Multidisciplinaire Center voor fysieke mobiliteit Frank Jol gevestigd. Dit is de plek waar je terecht kunt voor meer dan alleen een orthese of prothese. Het is de plek waar wij jou kunnen begeleiden, trainen en coachen bij het verleggen van grenzen en het najagen van kleine en grote dromen. Ook voor iedereen die regelmatig op het Friendship Sports Centre komt, zijn er mogelijkheden om mee te trainen, te wandelen of een fysiotherapie behandeling te boeken. Op deze pagina hebben we alle mogelijkheden en voordelen voor je op een rij gezet.

Beter (willen) leren bewegen?

We zijn groot geworden door het maken van ortheses en protheses, onder andere voor paralympische atleten, maar we doen nog veel meer. Team Frank Jol werk binnen de expertisegebieden orthopedie, zitvoorzieningen, fysiotherapie, training en coaching. Iedereen die bij ons komt wil graag beter (leren) bewegen. Het maakt niet uit of je in een rolstoel zit of gebruik maakt van een orthese of prothese, je bent altijd welkom.

Fysiotherapie en manuele therapie

Onze fysiotherapeut en onze manueel therapeut kijken naar je motoriek, je lichaamsbouw en je bewegingsmogelijkheden. We gaan samen grenzen verleggen, op zoek naar balans en vertrouwen in je lijf en we werken aan betere beweegpatronen. Vanaf januari 2021 bieden we ook hydrotherapie aan in het zwembad van het Friendship Sports Centre.

Personal training, small group training en adaptive training

Onze trainer biedt op verschillende momenten in de week trainingen aan. Het aanbod bestaat uit personal training, small group training en adaptive training. Personal training is 1 op 1 en voor iedereen toegankelijk. Juist omdat de trainer alleen met jou bezig is kunnen we dit aan iedereen aanbieden, ideaal wanneer je als begeleider of ouder mee bent en je zelf dat uur ook graag sportief wilt benutten.

Tijdens de small group training leggen we focus op het verbeteren van beweegpatronen. Dit zou een vervolgstap kunnen zijn wanneer je klaar bent bij de fysiotherapeut, maar meer wilt doen voordat je weer begint aan een individuele sport of mee wilt kunnen draaien in een team. Ga dan minimaal 3 maanden aan de slag binnen de small group training.

Ben je benieuwd of adaptive training iets voor jou is? Bekijk  hier de video die we maakten met onze pilot groep onder begeleiding van Freek Jol!

Coaching

Naast alle diensten op het fysieke vlak bieden we ook (leefstijl)coaching aan. Onze coach Paul Hoogers is gecertificeerd leefstijl- en eetcoach en kan je begeleiden bij allerlei vraagstukken. Loop jij ook wel eens vast of vind je het prettig om soms de tijd te nemen om te reflecteren? Onze coach helpt je graag. Lijkt het je wel wat om bewegen met een goed gesprek te combineren? Geen probleem, onze coach trekt graag zijn wandelschoenen aan.

Wellicht was je er niet van op de hoogte dat deze diensten allemaal worden aangeboden op het Friendship Sports Centre waar jij komt. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Je kunt ons altijd bellen op 020-8204284 of een mail sturen naar info@frankjol.nl.