Wij zetten onze missie voort: Wij gaan door waar anderen stoppen

Geplaatst op: 27 februari 2020

Na een bewogen jaar is Frank Jol in alle vroegte aan het werk op het Friendship Sports Center in Amsterdam. Het is nog donker en het hele parkeer terrein is nog leeg. Alleen in de dug-out aan de atletiekbaan brandt licht. Al voor dag en dauw is Frank samen met zijn zoon Thijs in de werkplaats te vinden.
Frank en zijn team zijn de nieuwe bewoners van het sportcentrum van Only Friends in Amsterdam Noord. Frank Jol BV heeft met ingang van 1 maart zijn intrek genomen in de dug-out aan het voetbalveld van het sportcentrum. Na drie jaar werd de samenwerking met OIM begin 2018 geƫindigd en werd besloten om op eigen kracht en op deze eigen locatie verder te bouwen aan de ambitie en verlengde dienstverlening van Frank Jol.
Mensen met een beperking kunnen een actief en volwaardig leven leiden. Zo’n leven is toegankelijk voor iedereen. Wanneer je na een ongeluk of ziekte weer zelfstandig kunt eten en jezelf kunt wassen en aankleden, zit de taak van de reguliere orthopedie erop. Maar de realiteit is dat het hier vaak pas begint: de confrontatie met je nieuwe leven en het besef dat alles anders is.

Je wilt keuzes kunnen maken en weten wat de alternatieven zijn. In sommige periodes gaat het voor de wind, maar je zult ook tegenslagen te verwerken krijgen.
In deze fase, waarin je jezelf als het ware opnieuw moet uitvinden, helpen wij je graag. Op technisch vlak – welke hulpmiddelen passen bij jouw wensen? – maar ook op het gebied van coaching en training. Dit resulteert vaak in een langdurige samenwerking, want behoeften en dromen veranderen met de tijd.

Na de Paralympische Spelen in Korea is Frank met zijn team vol gas gaan geven. Er is een hoop gebeurd de afgelopen maanden. Frank Jol BV is erkend in de branche en er wordt hard gebouwd aan een team wat het mogelijk moet maken om de grote stroom van vaste en nieuwe klanten te kunnen bedienen. Er lopen gesprekken met zorgverzekeraars en inmiddels is Frank Jol BV ook een erkend leerbedrijf. We zijn op de goede weg. Maar we zijn er nog lang niet.

We willen graag iedereen bedanken voor alle support tot nu toe, het is voor ons ontzettend waardevol om te weten dat er zoveel mensen zijn van wie we het vertrouwen krijgen en die meegaan in onze ambitie. De manier waarop wij vinden dat het systeem moeten werken om optimale dienstverlening te kunnen leveren is niet de eenvoudigste. De komende maanden, misschien wel jaren zijn er nog een hoop hindernissen te nemen. Onze missie blijft echter om altijd door te gaan waar anderen stoppen. Wij hopen jij ook