Net dat beetje meer…

Geplaatst op: 21 januari 2022

Anne-Marie vertelt je in deze Team Talk over hoe zij iedereen net dat beetje meer gunt, en welke rol de leefstijlscan hierin kan spelen…

 

Je zit tegenover me in de behandelkamer. Een compleet mens waarbij, door wat voor reden dan ook, een bepaald lichaamsdeel of een bepaalde lichaamsfunctie er niet meer is. “Ik wil van mijn pijn af, ik kan zo weinig meer, ik ben al op zoveel plekken geweest, maar ik kan het nergens meer vinden…”

Ik ontmoet je ogen, ik zie je lichaamstaal en denk… ‘Waarom denk je dat je zo weinig kunt en waarom heb je het nog niet gevonden? Waarom zijn er geen dromen meer om na te jagen?’

Denken in beperkingen of onmogelijkheden. Hoe ontstaat dit? Beter nog, hoe kunnen we onszelf weer op het pad brengen van het denken in mogelijkheden?

Of je vindt het dromen over nieuwe dingen zelf heel spannend. Omdat er al zoveel nieuw en anders is. Door die spanning ga je soms per ongeluk heel hard nadenken, piekeren, nog meer nadenken en uiteindelijk geen beslissing of actie ondernemen. Drempels, hindernissen, Kilimanjaro’s, apen en beren, ze liggen allemaal in of op de weg…

Wanneer je je aanmeldt bij Team Frank Jol, ben je vaak op zoek naar iets. Meer kennis, meer inzicht, of gewoon simpelweg naar méér.  Gelukkig is er een heel sterk gevoel gegroeid dat wat we hier bij Frank Jol als team doen, álles te maken heeft met dat beetje méér. Net dat beetje extra aandacht of een luisterend oor, méér willen bereiken dan alleen een goede voorziening, meer denken in mogelijkheden en je ondersteunen met moeilijke randzaken.

Ook wanneer je eenmaal klant bij ons bent blijven we dat monitoren. De leefstijlscan is een tool die we inzetten om elke keer opnieuw dat beetje meer te kunnen geven.

De scan bestaat uit een aantal vragen. Die vragen zijn zeer bewust opgesteld aan de hand van recente inzichten en wetenschap. Het gaat over jou, je fysieke en mentale staat, je participatie in werk- en sociale omgeving. Maar ook gaat het over acceptatie, beleving en het aangaan van uitdagingen. Wil je meer over de leefstijlscan weten of wat het voor jou kan doen, dan mag je me altijd een mailtje sturen!

Wanneer ik je na verloop van tijd weer in de ogen kijk en je lichaamstaal zie, en dit samen kracht, veerkracht en zelfvertrouwen uitstraalt, dan is mijn missie geslaagd. En dat jij ervaart dat je weer mens bent en durft te dromen. Durf te blijven dromen en ga de uitdagingen samen met ons aan!

Anne-Marie Hoeve, orthopedisch manueel therapeut Team Frank Jol