In de media

Wij geloven dat actieve deelname aan de maatschappij voor iedereen is weggelegd. Bij ons multidisciplinair team voor fysieke mobiliteit kun je terecht voor meer dan alleen een ADL voorziening of sportprothese. Wij gaan door waar anderen stoppen. Zodat iedereen zijn of haar kleine en grote dromen na kan jagen.

Team Frank Jol wordt regelmatig benaderd om mee te werken aan reportages, krantenartikelen of televisieprogramma’s. Wanneer onze agenda het toelaat, doen we dit graag! Verzoeken kunnen gemaild worden naar Hester Ozinga (coördinatie PR & communicatie).

Hieronder vind je een overzicht van verhalen die onlangs in de media zijn verschenen.

NPO Radio 1, vrijdag 18 maart: Frank Jol in de studio bij Humberto Tan

Algemeen Dagblad, zaterdag katern van 21 augustus 2021 Frank Jol: 'Ik help mensen met een handicap zo mobiel mogelijk te zijn. Als dat uitmondt in top- sport, prima. Sport is echter slechts 2 procent van wat ik doe.'

Klink op de publicatie om het verhaal in pdf te openen en te lezen.

Uitzending Topdoks, zondag 3 september 2021

Rachel ontmoet de Paralympische atleten Fleur en Marlene. Frank is hun orthopedisch instrumentmaker. Hij is zorgt ervoor dat hun protheses perfect passen en werken.

Heb je het gemist? Bekijk de volledige uitzending op de website van Topdoks.

Herfsteditie Salt Magazine

Dit interview, door Wanderlust Media, verscheen in de herfst van 2021 van Salt Magazine

Na de amputatie van een arm of been is het moeilijk om weer een actief leven op te pakken. Prothesemaker Frank Jol (50) denkt niet in beperkingen. Hij schaaft en sleutelt net zo lang aan zijn blades, zitjes en kunstknieën tot zijn klanten – wat nou patiënten? – weer kunnen klimmen, kitesurfen, hardlopen en heli-skiën.

2017

-> Het Financieel Dagblad (november 2017) – Prothesekoning Frank Jol

Bij een maker van orthopedische instrumenten denk je niet meteen aan het type Frank Jol. Toch is hij een van de weinige ter wereld op hoog niveau en dé ‘materiaalman’ van Nederlandse paralympische topsporters. Hij bereidt zich voor op de Paralympische Winterspelen in Zuid-Korea. ‘Millimeters kunnen het verschil maken voor goud.’

-> De Ondernemer (september 2017) – Prothesekoning Frank Jol opent nieuwe vestiging in Amsterdam

“Waarom denk je dat je het niet kunt?” vraagt orthopedisch instrumentenmaker Frank Jol vaak aan zijn klanten als ze voorzichtig de wens uitspreken weer te kunnen zeilen, motorrijden of wildwaterkanoën. Vaak kijken ze hem dan een beetje vreemd aan. Hij ziet ze denken: wat denk je zelf? Toch merkt Jol dat hij met die vraag iets teweegbrengt. Dat hij een deur, die al teleurgesteld was dichtgegooid, weer op een kier zet, zo staat in Het Parool.

-> Het Parool (augustus 2017) – Prothesekoning Frank Jol: ‘Ik kijk naar wat mensen wel kunnen’

Frank Jol (47) ‘knutselt’ kunstledematen voor sporters en andere actievelingen. Zijn klanten noemen hem de prothesekoning.